Ny medryttarhäst!

Jag var och testade hästen, som heter Triumf, i söndags och kärlek uppstod! Så nu är jag hans nya medryttare! Han kan allt inom dressyren och är extremt välriden. Hans ägare, som också är min instruktör, har haft honom sen han var fyra och känner honom innan och utan. Han är väldigt känslig för korrekta hjälper och visar direkt om man gör rätt eller fel. Karin är väldigt petnoga och bryter ner allting i minsta detalj, från den lodräta sitsen till hur varje enskild hjälp verkar och samverkar. Det är underbart med en sån tränare! Jag känner mig som en nybörjare ibland där jag sitter med skänkeln för långt fram och pillar för mycket med händerna. Det positiva är att jag är lättlärd och det har skett stora framsteg redan, fastän jag bara tränat två gånger. Det är verkligen ridning i varje steg genom hela kroppen ut i hästens kropp och målet är att hitta den där balansen och finkänslan där allting sker utan att det syns. Som jag fick kämpa med att göra en ordentlig halt och inte bara parkera som Karin säger. Men när jag fattade att jag inte skulle luta mig tillbaka och inte dra i tyglarna, utan växa, lägga bak skänkeln och klämma till ordentligt, då funkade det mycket bättre! Små detaljer, det är vad det handlar om.

Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta rida Triumf så att han och Karin kan lära mig allt dom kan. Och så längtar jag efter att sitta i den perfekta lodräta sitsen och uppleva hans fantastiska piaff som han och Karin visade mig i söndags! Det kommer att bli en bra hästhöst!

Nedan: Triumfs morfar Gaspari, han har fått mycket gener därifrån.

4 thoughts on “Ny medryttarhäst!”

  1. Triumf hälsar att han är väldigt glad att ha fått en ny “extramamma” som uppskattar honom efter förtjänst! Och den där lodräta sitsen och piaffen är nog inte så långt bort… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *